ΨΗΦΙΔΕΣ

10.6.05

Η βρετανική κυβέρνηση "χρηματοδοτεί" δημοσιογραφικό σωματείο!

Η είδηση ήταν «τρεις σειρές»: Η Εθνική Ένωση Δημοσιογράφων του ΗΒ και η κυβέρνηση Μπλερ πρόκειται σύντομα να συνεργαστούν για την προώθηση μιας εκστρατείας ενημέρωσης των δημοσιογράφων για θέματα σχετικά με τη μάχη ενάντια στην φτώχεια παγκοσμίως. Δεν πρόκειται όμως για μια απλή «συνεργασία». Η βρετανική κυβέρνηση πρόκειται να χρηματοδοτήσει τη συνδικαλιστική οργάνωση για τον ως άνω σκοπό..
Σύμφωνα με το βοηθό γενικό γραμματέα της ΕΕΔ Τζον Φραίυ, η συνεργασία της Ένωσης με την κυβέρνηση «θα βοηθήσει στην κατανόηση της ανάγκης για θετική προσέγγιση της διεθνούς ανάπτυξης, ανάμεσα σε όσους καταγράφουν ή σχολιάζουν τα θέματα αυτά». Ωστόσο, για αυτή τη «θετική προσέγγιση» η κυβέρνηση θα πληρώσει το σωματείο των εργαζομένων 80.000 λίρες! Νομίζω πως το σχόλιο ενός μέλους της ΕΕΔ, του δημοσιογράφου Τζον Πίλγκερ στο περιοδικό Newstatesman, που θα κυκλοφορήσει στις 13 Ιουνίου, τα λέει όλα: «Με το να αποδεχθεί χρήματα από τη βρετανική κυβέρνηση, η ΕΕΔ υποσκάπτει την ανεξαρτησία της και την αξιοπιστία της». Ολόκληρο το άρθρο του Πίλγκερ εδώ.


 
Blogwise - blog directory Listed in LS Blogs Search For Blogs, Submit Blogs, The Ultimate Blog Directory Blogroll Me! Kinja, the weblog guide  m onitor