ΨΗΦΙΔΕΣ

31.5.05

Ισότητα των Δύο Φύλων στη Δημοσιογραφία

Οι γυναίκες δημοσιογράφοι κάλεσαν τους ηγέτες της Ευρώπης να ενισχύσουν την ισότητα των φύλων στα ΜΜΕ ως μέρος μιας εκστρατείας βελτίωσης των εργασιακών συνθηκών και των συνθηκών ζωής των γυναικών στη διευρυνόμενη Ευρώπη.
Αυτό ήταν το κεντρικό σημείο του συνεδρίου της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Δημοσιογράφων (EFJ) με τίτλο «Γυναίκες Δημοσιογράφοι στη Διαδικασία Ευρωπαϊκής Ολοκλήρωσης», το οποίο διεξήχθη από τις 27 έως τις 29 Μαΐου στη Λευκωσία και το παρακολούθησαν 30 γυναίκες δημοσιογράφοι που εκπροσωπούσαν 22 συνδικαλιστικές ενώσεις και σωματεία από ολόκληρη την Ευρώπη για να αντιμετωπίσουν ζητήματα ισότητας, ποιότητας και συνδικαλιστικών δικαιωμάτων στα ευρωπαϊκά ΜΜΕ.
Το συνέδριο θεσμοθέτησε το δίκτυο γυναικών δημοσιογράφων της EFJ, ενώ συμφωνήθηκε να οργανωθεί μια πανευρωπαϊκή έρευνα της κατάστασης των γυναικών δημοσιογράφων, ενώ υιοθετήθηκαν οι Κατευθυντήριες Γραμμές Δράσης για τη βελτίωση των συνθηκών των γυναικών δημοσιογράφων.
Πηγή: ΔΟΔ/ΕΟΔ - International Federation of Journalists


 
Blogwise - blog directory Listed in LS Blogs Search For Blogs, Submit Blogs, The Ultimate Blog Directory Blogroll Me! Kinja, the weblog guide  m onitor