ΨΗΦΙΔΕΣ

12.5.05

Για απεργία οι δημοσιογράφοι του BBC

Η Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία Δημοσιογράφων εξέφρασε την υποστήριξή της στους εργαζόμενους του BBC οι οποίοι αποφάσισαν -με μεγάλη πλειοψηφία- να αντιταχθούν στα σχέδια της διοίκησης να περικόψει 4.000 θέσεις εργασίας. Σύμφωνα με την EFJ, η οποία εκπροσωπεί 250.000 δημοσιογράφους σε όλη την Ευρώπη, η απόφαση των εργαζόμενων του BBC αποτελεί "μαζική ψήφο υπεράσπισης των αξιών της δημόσιας υπηρεσίας και των ποιοτικών μέσων ενημέρωσης". Σύμφωνα με τον πρόεδρο της EFJ Άρνε Κένιγκ "το μέλλον του BBC κινδυνεύει, όπως και η φήμη του ως ηγετικού ραδιοτηλεοπτικού φορέα. Οι δημοσιογράφοι της Ευρώπης θα βρεθούν δίπλα-δίπλα με τους συναδέλφους τους στο BBC εάν αναγκαστούν να απεργήσουν. Τώρα είναι η ώρα για το BBC να λάβει το μήνυμα να διαπραγματευτεί σοβαρά με το προσωπικό του".
Μπορείτε να καταγράψετε τη διαφωνία σας στις περικοπές θέσεων στέλνοντας ηλεκτρονικό μήνυμα στον γενικό διευθυντή του BBC, Mark Thompson .


 
Blogwise - blog directory Listed in LS Blogs Search For Blogs, Submit Blogs, The Ultimate Blog Directory Blogroll Me! Kinja, the weblog guide  m onitor