ΨΗΦΙΔΕΣ

20.4.05

Ψήφισμα Αλληλεγγύης στους μαχόμενους δημοσιογράφους της Μεσογείου

Ψήφισμα αλληλεγγύης στους μαχόμενους ρεπόρτερ χωρών της περιοχής εξέδωσαν οι συμμετέχοντες στην 1η Συνάντηση Δημοσιογράφων της Μεσογείου, που διεξήχθη στην Αλμερία της Ισπανίας (16/4/2005) και δημοσιοποιήθηκε σήμερα.
>Καλούν την ενδιάμεση κυβέρνηση του Ιράκ να μεσολαβήσει για την άμεση απελευθέρωση της Γαλλίδας δημοσιογράφου Φλοράνς Ωμπενά και του διερμηνέα της Χουσείν Χανούν Αλ Σααντί που απήχθησαν κατά τη διάρκεια ρεπορτάζ. Επισημαίνουν επίσης τις απαγωγές των Ρουμάνων δημοσιογράφων Μαρί Ζαν Ίον, Οβιντίου Οχανεσιάν και Σορίν Ντουμίτρου στην ίδια χώρα.
>Καταγγέλλουν την απόφαση του Μαροκινού δικαστηρίου με την οποία απαγορεύεται στο δημοσιογράφο Αλί Λαμραμπάτ να ασκεί το επάγγελμά του για δέκα χρόνια.
>Ζητούν από την κυβέρνηση της Αλγερίας να σταματήσει τις δικαστικές διώξεις κατά δημοσιογράφων.
>Υποστηρίζουν τους Πορτογάλους δημοσιογράφους της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης (RDP/RTP) που απεργούν υπέρ των δικαιωμάτων τους και της διασφάλισης των εργασιακών συνθηκών.
>Καταγγέλλουν το συνεχή διωγμό των δημοσιογράφων στην κατεχόμενη Κύπρο. Ζητούν την απόσυρση όλων των εκκρεμών δικαστικών υποθέσεων κατά δημοσιογράφων, καθώς και το σεβασμό των ελευθεριών της έκφρασης και του Τύπου.

Πηγή: http://www.periodistas2005.com/


 
Blogwise - blog directory Listed in LS Blogs Search For Blogs, Submit Blogs, The Ultimate Blog Directory Blogroll Me! Kinja, the weblog guide  m onitor