ΨΗΦΙΔΕΣ

2.6.05

Δωρεάν φύλλο ετοιμάζουν οι ΝΥΤ

Στον πειρασμό της έκδοσης ενός δωρεάν φύλλου μπήκε η μεγάλη αμερικανική εφημερίδα New York Times. Συγκεκριμένα, και από τις 9/6 θα κυκλοφορήσει την MarketPlace Weekly, μια εβδομαδιαία εφημερίδα μικρού σχήματος, που θα περιέχει ειδήσεις από τους ΝΥΤ μαζί με μικρές αγγελίες. Η εφημερίδα θα διανέμεται στους σταθμούς του μετρό, τις ώρες αιχμής, κάθε Τρίτη απόγευμα. "Η MarketPlace Weekly θα καλύψει την αυξανόμενη ανάγκη των κατοίκων σε πέντε συνοικίες, και των εποχούμενων στις περιοχές του μετρό, οι οποίοι ενδιαφέρονται πάρα πολύ για προϊόντα, υπηρεσίες και ευκαιρίες που είναι διαθέσιμες στην περιοχή τους" δήλωσε ο πρόεδρος της υπηρεσίας ειδήσεων των ΝΥΤ, Τόμας Κάρλεϋ. Η εφημερίδα θα 'βγει' στις 9 Ιουνίου σε 150.000 αντίτυπα κάθε εβδομάδα, τα μισά από αυτά της New York Metro και της κύριας δωρεάν αντιπάλου της amNewYork. Η MarketPlace Weekly εμφανίζεται την ώρα που οι εφημερίδες αναζητούν τρόπους προσέλκυσης νέων αναγνωστών και προστασίας των εσόδων τους από τις μικρές αγγελίες, από τον ον-λάιν ανταγωνισμό.
Οι Financial Times κυκλοφόρησαν προσφάτως την FTpm, ένα απογευματινό δελτίο που διανέμεται δωρεάν στους συνδρομητές τους.
Πέρυσι, η London Evening Standard εξέδωσε την Standard Lite, μια δωρεάν έκδοση του καθημερινού φύλλου.
Πηγή: MediaGuardian


 
Blogwise - blog directory Listed in LS Blogs Search For Blogs, Submit Blogs, The Ultimate Blog Directory Blogroll Me! Kinja, the weblog guide  m onitor