ΨΗΦΙΔΕΣ

3.6.05

Ο δημοσιογράφος Σαμίρ Κασσίρ είναι και "δικός" μου φίλος..

«Και τώρα δολοφόνησαν το φίλο μου δημοσιογράφο Σαμίρ Κασσίρ. Τι γ.. κατάσταση!»
Ο ‘Κ’, που μου έστειλε το μήνυμα από το Παρίσι, είναι οργισμένος με όσους εμποδίζουν την πατρίδα του να ανασάνει από τις εμφύλιες διαμάχες και τις ξένες παρεμβάσεις. Ο ‘Κ’ δεν είναι ο μόνος Λιβανέζος που πιστεύει ότι η δολοφονία του δημοσιογράφου, και ηγετικού στελέχους του 'Αριστερού Δημοκρατικού Κινήματος', σχετίζεται με αυτή του πρωθυπουργού Ραφίκ Χαρίρι. Σημειώνω, ότι ο εκρηκτικός μηχανισμός στο αυτοκίνητο του δημοσιογράφου ενεργοποιήθηκε δύο μόλις ημέρες μετά τη σαρωτική νίκη του συνασπισμού του Σαάντ Xαρίρι, γιου του δολοφονημένου πρωθυπουργού, στον α' γύρο των κοινοβουλευτικών εκλογών.
Σύμφωνα με τα διεθνή πρακτορεία, <<ο Σαμίρ Kασίρ είχε κατ’ επανάληψιν επιτεθεί στον πρόεδρο του Λιβάνου Εμίλ Λαχούντ, αλλά και στη Συρία μέσω της στήλης του στην εφημερίδα ‘Aν Nαχάρ’. Kατά τη διάρκεια, μάλιστα, πρόσφατης συνέντευξής του σε τηλεοπτικό σταθμό, είχε υποστηρίξει ότι δέχεται απειλές από στελέχη της υπηρεσίας ασφαλείας. Tο καθεστώς της Δαμασκού και η πρόσφατη διένεξη της Συρίας με τις HΠA ήταν το θέμα του τελευταίου άρθρου του Σαμίρ Kασσίρ: «Aντί να σκεφτούν τρόπους προκειμένου να αποφύγουν μια επέμβαση των HΠA, το καθεστώς του Mπάαθ απαντά στις σημαντικές αλλαγές που λαμβάνουν χώρα στην ευρύτερη περιοχή προειδοποιώντας για τους κινδύνους που εγκυμονεί ο παρεμβατισμός των Aμερικανών», έγραψε την περασμένη Παρασκευή ο κ. Kασίρ>>.
Αποφάσισα να γράψω τα παραπάνω κινητοποιημένος από τα συναισθήματα του δικού μου φίλου ‘Κ’, την επαγγελματική ιδιότητά μου, αλλά κυρίως από τη φυσική αντίδραση μου απέναντι στην αφαίρεση ζωής.

1 Comments:

  • Al palpar la cercanía de la muerte, vuelves los ojos a tu interior y no encuentras más que banalidad, porque los vivos, comparados con los muertos, resultamos insoportablemente banales.

    Miguel Delibes

    By Anonymous Ανώνυμος, at 10:52 π.μ.  

Δημοσίευση σχολίου

<< Home


 
Blogwise - blog directory Listed in LS Blogs Search For Blogs, Submit Blogs, The Ultimate Blog Directory Blogroll Me! Kinja, the weblog guide  m onitor