ΨΗΦΙΔΕΣ

6.7.05

Ιράκ: Αποστολή αποκατάστασης της αλήθειας ή προπαγάνδα;

Ολόκληρο άγημα Αμερικανών συντηρητικών ραδιοπαρουσιαστών κατευθύνεται στο Ιράκ σε μια αποστολή καταγραφής «της αλήθειας» για τον πόλεμο: Τα αμερικανικά στρατεύματα νικούν παρά τους περί του αντιθέτου τίτλους ειδήσεων. Σύμφωνα με άρθρο της Κέλλυ Μπώκαρ-Βλάχος στο Fox News, ο «Γύρος της Αλήθειας» διοργανώνεται από τη συντηρητική ομάδα διαδικτυακών ραδιοεκπομπών Rightalk.com και την Move America Forward, μια μη κερδοσκοπική συντηρητική ομάδα που υποστηρίζεται από μια ρεπουμπλικανική εταιρεία δημοσίων σχέσεων της Καλιφορνίας. «Ο λόγος που το κάνουμε είναι ότι έχουμε κουραστεί να βλέπουμε και να ακούμε τίτλους από τα κυρίαρχα μέσα ενημέρωσης για την ήττα μας στο Ιράκ» δήλωσε η κ. Μέλανι Μόργκαν, παρουσιάστρια εκπομπής στο ραδιοσταθμό KSFO του Σαν Φρανσίσκο και στέλεχος της Move America Forward. (Το Ιράκ) «δεν είναι Βιετνάμ» πρόσθεσε: «ο πόλεμος είναι πόλεμος, και είναι επικίνδυνος, και σκοτωμοί συμβαίνουν πάντοτε. Την ίδια ώρα, όπου υπάρχει κίνδυνος, υπάρχει επιτυχία, και υπάρχουν και τα κυρίαρχα μέσα που είναι αποφασισμένα να φιμώσουν αυτή την επιτυχία». Η κ. Μόργκαν ανέφερε ότι η ομάδα πηγαίνει στο Ιράκ για να υποστηρίξει τα αμερικανικά στρατεύματα, που βλέπουν ότι δεν υπάρχει σχέση με αυτά που βιώνουν και αυτά που παρουσιάζονται (μέσω του Τύπου) στις ΗΠΑ. Η δυσαρμονία οδηγεί σε «ηθικά προβλήματα» είπε η κ. Μόργκαν.

Ωστόσο, ανεξάρτητοι δημοσιογράφοι, που έχουν στείλει ρεπορτάζ από το Ιράκ λένε ότι το ταξίδι είναι μια αποστολή προπαγάνδας υπέρ των Ενόπλων Δυνάμεων των ΗΠΑ και της κυβέρνησης Μπους και δεν μπορεί να θεωρηθεί δημοσιογραφία με κανένα τρόπο.

«Είναι το πιο αξιοθρήνητο πράγμα που έχω ακούσει εδώ και καιρό. Θα πρέπει να ντρέπονται για τους εαυτούς τους» είπε ο αρχισυντάκτης του αριστερού περιοδικού The New Republic Πήτερ Μπέιναρτ. Δεν έχουν ιδέα τι σημαίνει δημοσιογραφία και το να παριστάνουν ότι είναι δημοσιογράφοι είναι για γέλια είπε ο Μπέιναρτ. «Δεν επιτυγχάνεις τη νίκη με το να μην αντιμετωπίζεις την πραγματικότητα. Πιστεύω ότι πρόκειται για το είδος των ανθρώπων που μας οδηγούν στο να χάσουμε στο Ιράκ».

Η αποστολή, η οποία σύμφωνα με την Μόργκαν χρηματοδοτείται από ανεξάρτητους ραδιοσταθμούς και τα μέλη της, θα αναχωρήσει για το Ιράκ την Παρασκευή 8/7, θα στέλνει τις ανταποκρίσεις της από την Πράσινη Ζώνη της Κεντρικής Διοίκησης των ΗΠΑ και θα συνοδεύει τα αμερικανικά στρατεύματα σε καθημερινή βάση.

1 Comments:

Δημοσίευση σχολίου

<< Home


 
Blogwise - blog directory Listed in LS Blogs Search For Blogs, Submit Blogs, The Ultimate Blog Directory Blogroll Me! Kinja, the weblog guide  m onitor