ΨΗΦΙΔΕΣ

23.6.05

Το Πεντάγωνο αναζητά μελλοντικούς στρατιώτες στα σχολεία

«Το υπουργείο Άμυνας των ΗΠΑ συνεργάζεται από χθες με ιδιωτική εταιρεία μάρκετινγκ προκειμένου να δημιουργήσει μια βάση δεδομένων από μαθητές Λυκείων ηλικίας 16-18 ετών και από φοιτητές ΑΕΙ ώστε να βοηθηθούν οι Ένοπλες Δυνάμεις να αναγνωρίσουν τους εν δυνάμει στρατεύσιμους». Η είδηση προκαλεί ανησυχία στις ΗΠΑ για την προστασία των προσωπικών δεδομένων των ανηλίκων Αμερικανών. Η ιδιωτική εταιρεία BeNow Inc, που θα διαχειρίζεται τα δεδομένα, θα έχει στη διάθεσή της ημερομηνίες γέννησης, Αριθμούς Κοινωνικής Ασφάλισης, ηλεκτρονικές διευθύνσεις, βαθμολογίες, εθνική καταγωγή καθώς και τις διδακτικές κατευθύνσεις των μαθητών.
Στις ΗΠΑ, η στράτευση είναι εθελοντική και η μόνη υποχρέωση των νέων Αμερικανών 18-25 ετών είναι να καταγραφούν σε ειδικούς καταλόγους. Προκειμένου να προσελκύσουν τον αναγκαίο αριθμό προσωπικού, οι Ένοπλες Δυνάμεις των ΗΠΑ προσφέρουν πανεπιστημιακές υποτροφίες, συμβόλαια εργασίας ή πράσινες κάρτες σε ξένους, προκειμένου να υπηρετήσουν στα στρατιωτικά σώματα (41.000 ξένοι υπηρετούν στις αμερικανικές δυνάμεις εκ των οποίων το ένα τρίτο ισπανόφωνοι). Τώρα, φαίνεται πως ακολουθούν μια πιο επιθετική πολιτική για την κάλυψη των κενών, και καθώς οι αμερικανικοί νόμοι «περιορίζουν το δικαίωμα της κυβέρνησης να συλλέξει ή να διατηρεί πληροφορίες για τους πολίτες, στρέφεται σε ιδιωτικές εταιρείες να κάνουν αυτή τη δουλειά».


 
Blogwise - blog directory Listed in LS Blogs Search For Blogs, Submit Blogs, The Ultimate Blog Directory Blogroll Me! Kinja, the weblog guide  m onitor