ΨΗΦΙΔΕΣ

28.6.05

Συμβαίνουν και εις Νέαν Υόρκην!

Ο Ρεπουμπλικανός πρόεδρος της Επιχείρησης Δημόσιας Ραδιοτηλεόρασης (CPB) προσέλαβε σύμβουλο για να παρακολουθεί τις πολιτικές κλίσεις των καλεσμένων στην εκπομπή του PBS "NOW with Bill Moyers". Πέρυσι, ο ίδιος σύμβουλος κατέγραφε το περιεχόμενο δύο ακόμα εκπομπών, του Tavis Smiley και της Diane Rehm στο Εθνικό Δημόσιο Ραδιόφωνο (NPR). Η υπόθεση έγινε γνωστή όταν αντίγραφο της ανάλυσης έπεσε στα χέρια του Δημοκρατικού γερουσιαστή Byron L. Dorgan από τη Βόρεια Ντακότα. Ο σύμβουλος, ονόματι Fred Mann, παρέδωσε στον πρόεδρο του CPB Kenneth Y. Tomlinson, μια αναφορά στην οποία καταχωρούντο οι καλεσμένοι που έδωσαν συνέντευξη στον Σμάιλυ και στο "The Diane Rehm Show" του NPR, ως "φιλελεύθεροι" ή "συντηρητικοί".
Με την ιδιότητα του προέδρου της μη κερδοσκοπικής επιχείρησης CPB, ο Τόμλινσον έχει διακηρύξει την πρόθεσή του να δικαιώσει την αντίληψη ότι το PBS κλίνει προς «φιλελεύθερες» θέσεις (σ.σ. στις ΗΠΑ φιλελεύθεροι θεωρούνται οι του Δημοκρατικού κόμματος).
Ωστόσο, η μόνη εκπομπή που ονομάτισε ως «μονόπαντη» είναι αυτή του Μόγιερς, ο οποίος παραιτήθηκε τον περασμένο Δεκέμβριο.
Ο γενικός επιθεωρητής της CPB εξετάζει τώρα την πρόσληψη του Μανν, που είχε εργοδοτηθεί στο παρελθόν από μια συντηρητική ομάδα δημοσιογραφικής εκπαίδευσης καθώς και άλλα συμβόλαια που δόθηκαν σε μέλη ομάδων πίεσης (lobbyists) του Ρεπουμπλικανικού κόμματος.
Ο εκπρόσωπος του Τόμλινσον αρνήθηκε να σχολιάσει την αναφορά του Μανν. Όμως, ο Σμάιλυ και άλλοι αξιωματούχοι της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης είπαν ότι τους ενόχλησε η πληροφορία ότι τα προγράμματά τους περνάνε από έλεγχο, και μάλιστα με χρήματα των αμερικανών φορολογουμένων.
Πηγή: Los Angeles Times


 
Blogwise - blog directory Listed in LS Blogs Search For Blogs, Submit Blogs, The Ultimate Blog Directory Blogroll Me! Kinja, the weblog guide  m onitor